Help! Mijn bruiloft en het coronavirus

Wat is er aan de hand? 

De aangescherpte corona maatregelen zorgen ervoor dat veel bruidsparen met hun handen in het haar zitten. Bruiloften kunnen niet of slechts met zeer vergaande maatregelen (o.a. het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar) doorgaan en iedereen bedenkt zijn eigen ‘plan de campagne’. Een super vervelende situatie en ik kan mij voorstellen dat je veel vragen hebt. Alhoewel ik voor elke situatie een maatwerkoplossing probeer te realiseren geef ik hier alvast de grote lijnen weer.

Het annuleren van je bruiloft door het coronavirus.

Heb je een huwelijksdag verzekering afgesloten? Controleer dan of je daar aanspraak op kunt maken vanwege de huidige situatie. Je leveranciers krijgen – conform de afgesproken algemene voorwaarden – uitbetaald en je kunt – als je dat wilt – ‘opnieuw’ beginnen met het plannen van je huwelijksdag. Besluit je om je huwelijksdag helemaal te annuleren dan gelden de afgesproken annuleringsvoorwaarden.

Verplaatsen naar een andere dag.

De meeste bruidsparen willen hun huwelijksdag verplaatsen naar een andere datum. Dit is bij ons mogelijk als dat op een datum is voor 1 april 2021 én op een zogenaamde daldag, dat zijn alle dagen met uitzondering van vrijdag en zaterdag. Op deze daldagen heb ik momenteel nog ruime beschikbaarheid. Door deze werkwijze heb ik ook later in het jaar geen of minder inkomstenderving. Wil je toch op een piekdag trouwen en is deze nog beschikbaar dan maken we daar maatwerk afspraken over. Mocht het zo zijn dat je perse wilt trouwen op een dag dat ik niet meer beschikbaar ben dan gelden de annuleringsvoorwaarden.

Open communicatie

Ga in overleg met je leveranciers of laat je wedding planner dat voor je doen. In goed overleg is er veel mogelijk! Iedereen die met bruiloften te maken heeft zit namelijk in dezelfde situatie.

Andere opties?

Ga je noodgedwongen trouwen met een kleiner gezelschap of kan niet iedereen aanwezig zijn? Ik heb de mogelijkheid om bijvoorbeeld jullie ceremonie live te streamen of om deze op video op te nemen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Vragen?

Stuur bij voorkeur een e-mail (peter@yourweddingphotos.eu) of een WhatsApp bericht (0655368330).

Hulp nodig bij de herplanning van je dag?

Waar mogelijk help ik je graag! Ik heb een ruime ervaring met het organiseren van evenementen en heb tig bruiloften meegemaakt als bruidsfotograaf. Wil je assistentie van een professionele weddingplanner? Dan kan ik je Marian Krook of Margriet Smit van harte aanraden.

Tot slot

Wij hopen van harte dat jullie bruiloft door kan gaan zoals jullie hadden bedacht. We proberen er met de gehele trouwbranche het beste van te maken. Wij zijn en blijven in ieder geval onverkort gemotiveerd om jullie dag tot in detail vast te leggen.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 24 maart 2020