Help! Mijn bruiloft en het coronavirus

De maatregelen rondom Covid-19 veranderen regelmatig en dat zorgt voor onrust bij (aanstaande) bruidsparen. Het is een super vervelende situatie en ik kan mij voorstellen dat je vragen hebt. In de afgelopen maanden hebben wij veel coronaproof bruiloften gefotografeerd. Deze blog heb ik gemaakt om veelgestelde vragen te beantwoorden.

Wij willen in 2021 of later trouwen en twijfelen over het nu vastleggen van b.v. een fotograaf

Het is helemaal geen probleem om nu al bepaalde leveranciers vast te leggen voor je bruiloft. Sterker nog, ik zou daar zelfs niet te lang mee wachten. Veel leveranciers in de trouwbranche hebben nog opdrachten van vorig jaar in de agenda staan. Daarbij gaat er later dit jaar, richting het einde van de pandemie, in één keer een hele grote groep bruidsparen aan de slag met de organisatie van hun trouwdag. Er zal dus zeker weten schaarste ontstaan. Let wel goed op de inhoud van algemene voorwaarden. Hoe gaat het bijvoorbeeld in zijn werk als je huwelijksdag verplaatst moet worden vanuit overheidswege of als je dat op eigen initiatief wilt doen. Maak waar nodig aanvullende of specifieke afspraken.

Wij willen onze trouwdag verplaatsen.

In dit geval zijn er twee situaties mogelijk. Het kan zijn dat je vanuit overheidswege je bruiloft moet verplaatsen. Hier heb je zelf geen invloed op. Het kan ook zijn dat de verplaatsing op eigen initiatief is. Bekijk in dat geval de algemene voorwaarden van de betrokken leveranciers om te kijken naar de (on)mogelijkheden. Neem in beide gevallen zo snel als mogelijk contact op met alle leveranciers en ga in overleg op zoek naar een oplossing.

Wij willen onze bruiloft annuleren.

Heb je een huwelijksdag verzekering afgesloten? Controleer dan of je daar aanspraak op kunt maken vanwege de huidige situatie. Je leveranciers krijgen – conform de afgesproken algemene voorwaarden – uitbetaald en je kunt – als je dat wilt – ‘opnieuw’ beginnen met het plannen van je huwelijksdag. Besluit je om je huwelijksdag helemaal te annuleren dan gelden de afgesproken annuleringsvoorwaarden.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op, stuur een e-mail (peter@yourweddingphotos.eu) of een WhatsApp bericht (0655368330).

Hulp nodig bij de (her)planning van je dag?

Ik heb een ruime ervaring met het organiseren van evenementen en heb honderden bruiloften meegemaakt als bruidsfotograaf. Ik help je graag. Wil je liever assistentie van een professionele weddingplanner? Dan kan ik je Margriet Smit van harte aanraden.

Tot slot

Wij hopen van harte dat jullie bruiloft door kan gaan zoals jullie hadden bedacht. We proberen er met de gehele trouwbranche het beste van te maken. Wij zijn en blijven in ieder geval onverkort gemotiveerd om jullie dag tot in detail vast te leggen.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 12 januari 2021