De veertien van…..

Het is super lastig om uit alle foto’s die wij hebben gemaakt een kleine selectie te maken. Deze veertien foto’s deel ik (Peter) graag met jullie, ik zal ook het verhaal erachter vertellen.

00: De foto hierboven. In 2020 hebben veel bruidsparen er voor gekozen hun huwelijksdag een jaar te verplaatsen. Zo ook Lisanne en Leon. Helaas moesten ze deze keer ook de nodige concessies doen aan het programma en de locaties. Maar het heeft allemaal super goed uitgepakt. Op deze foto: ’the first kiss after I do”.

01: De foto hieronder. Je kunt veel zaken plannen, maar invloed op het weer hebben we nog niet. Op de bruiloft van Denise en Jefta waaide het hard en regende het. Daarom zijn we uitgeweken naar de Metaal Kathedraal voor het maken van foto’s. Meer foto’s van deze bruiloft in deze blog.

02: Elk jaar organiseer ik twee keer een weekend workshop bruidsfotografie voor fotografen. Ik vind het leuk om de kennis die ik heb te delen met anderen. Bij de laatste editie van 2021 waren we te gast bij Landgoed Rhederoord. Monique assisteerde mij en maakte deze foto in het trappenhuis.

03: Bij Haveate Den Alerdinck organiseerde ik samen met Margriet Smit van Puur Trouwen een styled wedding shoot met als doel om alle betrokken ondernemers te voorzien van mooi beeldmateriaal. Een foto van de voorbereidingen van bruid Laura.

04: Een drone is superleuk om in te zetten bij een huwelijksreportage. Bij deze groepsfoto op hebben we een opname van boven gemaakt. Wij gebruiken een drone bij zowel foto- als videografie.

05: Op verzoek van Frank Hulscher hebben wij geholpen om zijn Zwarte Silo als trouwlocatie bekend te maken in de regio. Daarvoor hebben we onder andere een toffe serie gefotografeerd. Beeldmateriaal hiervan kun je vinden op de website van de silo en in het inspiratieboekje dat we hebben laten drukken.

06: Ein-de-lijk mochten we dan onze eigen hond verwelkomen. Een lang gekoesterde wens van ons gezin. Hij heet Sil en is een Friese Stabij. We hebben anderhalf jaar op de wachtlijst gestaan. Inmiddels heeft hij een volwassen formaat en weegt hij 25 kilo.

07. Chelsey is één van de mensen in het team van YourWeddingPhotos. Ze verraste haar vriend met een loveshoot. Een dergelijke reportage plan ik bij voorkeur in het gouden uurtje. De zon staat dan schuin ten opzichte van de aarde en dat geeft een mooi zacht en warm licht.

08. In maart waren wij zelf 12,5 jaar getrouwd. Groots vieren zat er niet in dus we zijn een weekendje gaan logeren op een strandhuisje in Zeeland. Uiteraard hebben we mooie foto’s laten maken. Met een high tea en een Zeeuws ontbijt hebben wij ons prima vermaakt. De kinderen vonden het prachtig om op het strand te logeren.

09: Elk jaar organiseer ik twee keer een weekend workshop bruidsfotografie voor andere fotografen. Bij de eerste editie in 2021 maakte ik dit beeld bij Huis Eerbeek. Stef en Antoinette hebben al eerder model gestaan. Daarvoor heb ik hun huwelijk gefotografeerd in Zutphen en Deventer.

10: Ik hou van ‘spiegeling’. Op deze foto keek bruid Joyce naar haar make up in de spiegel.

11: Als je het verhaal niet kent is het mooie detailfoto, maar voor deze bruid en bruidegom heeft het extra betekenis. Ook dit soort foto’s vind ik waardevol in een reportage.

12. Remco en Eline zijn voor de wet getrouwd midden in de lock down. Slechts een zeer beperkt gezelschap kon daar bij aanwezig zijn. Ruim een half jaar later zijn ze voor de kerk getrouwd.

13. Wendy en Martin hebben al vaak model gestaan bij mijn workshops. Deze foto is gemaakt tijdens videoopnames van mijn online training (spontane portretten) voor Photofacts.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 4 januari 2022