Help! Ik ben gevraagd om een bruiloft te fotograferen.

Als je enige tijd met fotografie bezig bent, in wat voor genre dan ook, komt vanzelf de vraag op je pad of je een bruiloft wilt fotograferen. Veel fotografen houden houden de boot af, maar een enkeling stapt enthousiast in dit nieuwe avontuur, niet altijd wetend waar aan te beginnen. Heel herkenbaar want zo ben ik zelf ook ooit begonnen.

Mijn naam is Peter Lammers en ik ben professioneel en fulltime bruidsfotograaf. Ik fotografeer al meer dan tien jaar bruiloften en geef regelmatig workshops over bruidsfotografie aan collega fotografen.

Aan de hand van vijfhonderd foto’s van één bruiloft neem ik je mee in mijn werk als bruidsfotograaf. Er blijft geen vraag onbeantwoord. Na het fotograferen en bijwonen van bijna tweehonderd bruiloften en het opleiden van ruim honderd fotografen, weet ik inmiddels waar je als (startend) bruidsfotograaf allemaal tegenaan kunt lopen.

Agenda

Vrijdag 1 februari 2019 – 19.00/22.30 uur – Deventer;
Zaterdag 9 maart 2019 – 13.00/16.30 uur – Deventer.

Een greep uit de onderwerpen

 • Welke apparatuur heb ik nodig?
 • Verwachtingsmanagement;
 • Planning van de dag;
 • Spontaan poseren;
 • Voorbereidingen;
 • Veel gemaakte fouten;
 • Instellingen voor de perfecte groepsfoto;
 • Checklists.

“In een middag tijd deelt Peter super veel goede informatie maar leer je ook weer nieuwe fotografen kennen. Super leuk en goed voor je netwerk. Alle onderwerpen die van belang zijn als bruidsfotograaf passeren de revue en worden op duidelijke manier toegelicht. Er is uitgebreid ruimte om je vragen te stellen. Een echte aanrader voor beginnende maar ook gevorderde bruidsfotografen!! ”

Josien Smit Dijkman – Apeldoorn

Goed om te weten

 • De bijeenkomst zal plaatsvinden in mijn kantoor in Deventer;
 • Het NS station is dichtbij en betaald parkeren kan onder mijn kantoor;
 • Koffie en thee is inbegrepen;
 • De investering voor deze middag is € 74,95 inclusief btw.

Over Peter Lammers

Mijn interesse voor fotografie is vijftien jaar geleden ontstaan. Na een intensieve rondreis in Bali merkte ik dat de foto’s die we daar hebben gemaakt telkens weer het gevoel van vrijheid oproept dat we ter plekke hebben ervaren. Fotografie als een soort geheugenpil om weer even terug te denken aan al die mooie en bijzondere momenten die zijn geweest. Dat triggerde mij om meer te gaan doen met fotografie. In de eerste jaren ben ik vooral actief geweest als theater- en concertfotograaf.

Na mijn eerste bruiloft was ik zo enorm enthousiast! De creatieve vrijheid die ik had in het theater (niemand vroeg mij daar ooit om een specifiek beeld te maken) vond ik ook terug in het werk als bruidsfotograaf. Een lang verhaal kort: inmiddels ben ik een paar honderd bruiloften verder en ben ik fulltime bruidsfotograaf. Mijn doel is om andere mensen te helpen en het leven mooier te maken door middel van fotografie.

Ik ben getrouwd met Corine (niet toevallig is zij ook fotograaf) en ik ben #vadervandriedochters. Meer over mij weten? Bezoek mijn Facebook pagina of volg mij op Instagram.

Vandaag een heel verhelderende seminar bijgewoond bij Peter. Aan de hand van vragen die wij van tevoren hadden ingestuurd gaf hij duidelijke uitleg. Soms een bevestiging dat ik op de goede weg ben, soms een eye-opener. Ik zit in ieder geval weer vol energie. Echt een aanrader!

Dolly Pieterson – De Kwakel


Op zoek naar een fijne, eerlijke en oprechte workshop waar je echt wat leert? Ga dan echt eens naar Peter! Of je al een geroutineerd bruidsfotograaf bent, of pas startend. Niks is te gek en iedereen gaat met een rugzak vol gedachtegoed en huiswerk naar huis. Super fijn en je hebt er echt wat aan. Van pure basics, tot stof tot nadenken met als resultaat meer diepgang in de foto’s. Dankjewel Peter! Op naar een volgende bijeenkomst?

Jennifer Grosman – Lichtenvoorde


Vanmiddag het seminar gevolgd bij Peter. Het was een toffe middag bomvol informatie. Peter is enorm toegewijd aan wat hij doet. Naast dat hij een fantastische bruidsfotograaf is, zie je hem genieten van het delen van zijn ervaringen en informatie met andere enthousiaste bruidsfotografen. Geen vraag is hem te gek en hij geeft goed en duidelijk inzicht in zijn werkwijze. Vol nieuwe energie en inspiratie kan ik verder aan de slag.

Moniqe Martens – Voorthuizen


Wat een informatieve leerzame middag op het seminar van Peter Lammers. Zoals altijd is Peter heel open en eerlijk. Geen geheimen. Weer veel van opgestoken en geleerd. Zeker een aanrader en wat betreft de nazorg die is er altijd. Niet twijfelen maar gewoon doen.

Ans Bloem – Heesch


Afgelopen vrijdag heb ik het eerste seminar van Peter gevolgd. Al na een paar minuten werd duidelijk dat ik hier veel aan zou hebben. Peter vertelt op een open en eerlijke manier over zijn werk als bruidsfotograaf, maar vertelt ook enthousiast over zijn manier van bedrijfsvoering. Hij zet je aan het denken en geeft je tips en handvatten hoe hij het heeft aangepakt en wat zijn redenen daarvoor zijn. Het was ook leerzaam en interessant om andere fotografen te ontmoeten en te horen waar zij mee bezig zijn en waar ze tegen aan lopen! Met een hoofd vol nieuwe informatie kan ik weer verder.

Sandra van den Berg – Apeldoorn