Stralen van zelfvertrouwen!

Heb je wel eens moeite met het aansturen van je klanten, het laten ‘poseren’ en/of het maken van spontane en ongedwongen beelden? Volg mijn introductietraining Moment Design!

Waarom is het aansturen van je klant zo moeilijk?

Spontane foto’s. Dat willen we allemaal. Maar waarom lukt dat dan niet altijd? Waarom hebben bij jou de kinderen alweer vuile kleren voordat je maar één gezinsfoto hebt gemaakt? Waarom staat bij die andere collega dat bruidspaar wel spontaan op de foto?

Wil je altijd spontane foto’s maken, wie je ook voor de camera hebt?

Je hebt een goede camera, fijne lenzen en je maakt mooie foto’s. Toch ontbreekt dat ene in de foto. De emotie, de puurheid. Je werkt waarschijnlijk niet elke dag met professionele modellen die op elke vingerknip een andere spetterende houding of pose aan kunnen nemen. De kans dat elke klant die jou boekt gewend is om vaak op de foto te gaan is ook klein.

Wat kan er gebeuren als je niets doet?

Vroeger kwam ik wel eens gedesillusioneerd thuis omdat een reportage niet liep zoals ik had verwacht. Dan was ik teleurgesteld dat ik niet de beelden heb kunnen maken die ik voor ogen had.

Wat kun je wel doen?

Pak de regie terug! Ik gebruik elke dag Moment Design. Dat is een hele krachtige methode, nee een hele krachtige werkwijze om heel veel situaties naar je eigen hand te zetten.

 • Ik laat je zien hoe je mensen meer op hun gemak kunt laten zijn zodat ze ontspannen en als zichzelf op de foto gaan en niet langer gericht zijn op jou als fotograaf; 
 • Ik laat je zien hoe je Moment Design bij een gezinsreportage, loveshoot, bruiloft of zelfs een individuele portretsessie toe kunt passen;
 • Ik laat je zien wat de voordelen zijn van Moment Design. Zowel voor jou als persoon als voor je onderneming!
 • Ik geef je veel stof om over na te denken. Ook de achtergrond van Moment Design is erg nuttig voor zowel je persoonlijke- als zakelijke ontwikkeling;
 • We gaan in de praktijk aan de slag en fotograferen een loveshoot zoals ik dat normaal ook doe in mijn werk. Vanaf nu zul je elke shoot anders aan gaan pakken! 
 • Invites, of gewoon ‘vragen’ zijn onderdeel van Moment Design. Je krijgt gratis de beschikking over tientallen voorbeelden en samples. Je hoeft dus geen boekjes of kaartensets aan te schaffen. Dat scheelt je dus al snel honderden euro’s.
 • Na de training gaat mijn ondersteuning verder via een privé Facebook groep.

Dit levert het je op!

Moment Design gebruik ik dagelijks in mijn werk als (bruids)fotograaf. Ik ben een gecertificeerd Moment Design teacher en ben aangesloten bij het Moment Design collectief in Nederland. Ik vertel je graag hoe ik deze werkwijze gebruik om mijn klanten op hun gemak te laten zijn. Of je nu bruiloften fotografeert, zakelijke portretten maakt of alleen maar gezinsreportages maakt.

Werk je als fotograaf met mensen dan is deze training een must!

Actuele trainingsdata

Donderdag 11 juli 2019 / 16.00 – 22.00 (gouden uurtje) / Deventer

Zaterdag 31 augustus 2019 / 14.00 – 20.00 (gouden uurtje) / Deventer

Zaterdag 12 oktober 2019 / 10.00 – 16.00 / Deventer

Deelnemen?

 • De investering voor een training is € 247,- exclusief btw;
 • Tickets zijn overdraagbaar maar kunnen niet worden geannuleerd;
 • Boek je de (introductie)training + de vervolgtraining (€ 647,50) + het examen (€ 150,-) gelijktijdig dan is de investering € 999,- exclusief btw
 • Ik werk graag met een kleine groep, er zijn minimaal vier en maximaal acht deelnemers;
 • Deze training is ook mogelijk op individuele basis. Neem contact met mij op voor meer informatie;
 • Ik heb speciale voorwaarden en tarieven voor groepstrainingen. Deze kunnen door heel Europa plaatsvinden. Vraag naar de voorwaarden.

Wat zeggen andere fotografen

Danique Steenbergen – Wilens: Als fotograaf heb ik geen moeite om contact te leggen met mijn modellen, echter ‘Moment Design’ mijn interesse gewekt nadat ik zelf een keer model heb gestaan bij Peter. Het proberen waard leek mij en het heeft wel degelijk mijn verwachtingen overtroffen. Ik was in de veronderstelling dat dit een training gericht was op het fotograferen van koppels, echter is niets minder waar. Het maakt namelijk niets uit welke samenstelling je voor de lens krijgt. Met regelmaat fotografeer ik kinderen en ook daar heb ik handige ‘handvaten’ voor meegekregen! Een erg stevige en degelijke workshop die ik elke fotograaf zou aanraden!

Sharon van Eunen: afgelopen weekend heb ik de training Moment Design gevolgd en ben ik erg enthousiast geworden over de techniek. Ik heb even getwijfeld of ik wel mee zou doen met de training omdat ik twijfelde of Moment Design wel wat voor me was. Ik ben vrij onzeker en vindt het lastig mensen aan te sturen dit heeft me dan ook over de streep getrokken om toch mee te doen met de training en eens te ervaren wat het is en hoe het werkt. Tijdens deze training heeft Peter met zijn woorden mij aan het denken gezet. Ik wil mensen op een spontane, liefdevolle manier op de foto zetten en dat kan met deze techniek. Ik hou absoluut niet van gemaakte geposeerde foto’s. Dus ik zeg ja ga deze training doen! Ik zou deze zeker aanbevelen, het was een fantastische training. 

Lesley Lagewaard: de praktische benadering met voorbeelden uit jouw praktijk maakt het erg duidelijk en direct toepasbaar. Ik vind je een open en makkelijk benaderbaar persoon, en dat maakt het prettig om als cursist de training bij te wonen. Je hebt volledig aan mijn verwachting voldaan, bedankt!!

Nicole van Gurp: als ik mensen aan het fotograferen ben, wil ik het liefst dat ze zich tijdens de shoot al op hun gemak voelen, want dat stralen ze dan uit op de foto’s. Dit was voor mij reden om deel te nemen aan de training Moment Design. Het meest waardevolle wat het mij heeft opgeleverd is dat je door Moment Design toe te passen niet alleen prachtige foto’s krijgt, maar ook een waardevolle herinnering aan de fotoshoot zelf. Zodat als je de foto’s bekijkt, steeds weer dat warme gevoel krijgt. En daar houden zowel de mensen als ikzelf een heel mooi, voldaan en trots gevoel aan over! Ik ben heel blij dat ik deze training gevolgd heb, Peter is een fijn persoon die erg enthousiast is en dit overbrengt op de mensen!

Gerbert Voortman: gezien de resultaten van de praktijkoefening met een stel ben ik zeer enthousiast over deze methode en ga deze absoluut toepassen in mijn toekomstige werk.

Sandra van den Berg: als je aan Moment Design denkt kan het wat zweverig en vaag klinken. Peter vertelt duidelijk over de Moment Design techniek en maakt deze praktischer en concreter en licht dit goed toe met duidelijke voorbeelden. In zijn training is hij open en eerlijk. Hij vertelt openhartig over zijn eigen ervaringen met Moment Design en hoe dit hem de afgelopen jaren heeft beïnvloed in zijn dagelijkse (werk-)leven.

Miranda Apeldoorn: de stellen zijn echte mensen, geen modellen, want dat zijn het soort mensen dat je zelf ook voor je camera krijgt. Je krijgt handvatten en tips over hoe je zorgt dat mensen zich voor je camera ontspannen en hoe je zowel foto’s verzamelt van alle belangrijke mensen en momenten als foto’s die fris, nieuw en creatief zijn.

 

Veel gestelde vragen

Moment Design is toch een vaag gedoe? Moment Design is gebaseerd op (zeer lang) bestaande principes. Het is een erg waardevolle training. Niet alleen voor je bedrijf maar ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Om deze waarde niet te grabbel te gooien is er online weinig inhoudelijke informatie over te vinden. Dat maakt dat mensen het soms vaag en onbegrijpelijk vinden.

Waarom zou ik deze introductietraining bij jou volgen? Ik ben erg praktisch ingesteld, mijn trainingen zijn dat ook. Ik ben niet van blabla. Ik geef je duidelijke handvatten waar je mee vooruit kunt. Ik ben gecertificeerd Moment Design trainer. Ik ben de enige mannelijke trainer in Nederland. 

Is deze introductietraining alleen voor bruidsfotografen? Deze training is geschikt voor iedereen die wel eens mensen op de foto zet. Je bent van harte welkom als dat het geval is! En het maakt ook niet uit of je nou één shoot per week of één shoot per maand doet. 

Ik heb een Canon XXXD Mag ik dan meedoen? Er zijn absoluut geen vereisten aan apparatuur. Focus ligt in deze training ook niet op techniek, de bediening van je camera of het eindresultaat. 

Deventer is wat ver weg voor mij, kun je ook naar mij toe komen? Sure. Zodra je minimaal vier deelnemers hebt kom ik graag naar je toe. E-mail peter@yourweddingphotos.eu of bel 06 553 683 30

Geef je ook de opleiding tot gecertificeerd Moment Design fotograaf? Zeker! Na de introductietraining kun je bij mij de vervolgopleiding volgen. Deze opleiding duurt twee dagen en zal in één weekeinde plaatsvinden. Na deze vervolgtraining ga je verder in de praktijk aan de slag en kun je je laten certificeren als Moment Design fotograaf. 

Hoeveel tijd moet er tussen de introductietraining en het vervolg zitten? Het is handig als je een aantal reportages hebt gedaan met de Moment Design techniek. Die ervaringen kun je dan meteen meenemen. Er is geen absoluut vereiste. Als jij denkt er klaar voor te zijn hoor ik het graag! E-mail peter@yourweddingphotos.eu of bel 06 553 683 30

 

Ja, ik meld me aan