Heb je moeite met het aansturen van je klanten en het maken van spontane beelden? Bijvoorbeeld tijdens een familieshoot, bruidsreportage of bij het maken van een zakelijk portret?

Beste fotograaf,

Heb jij ook wel eens moeite met het aansturen van je klant tijdens een fotoshoot? Weet je niet altijd hoe je een bruidspaar moet laten poseren? Hoe je een volledig gezin spontaan op de foto krijgt? Is de aandacht krijgen van iedereen bij een groepsfoto een drama? Gaat die manager meteen met de handen in de zak staan bij het maken van een profielfoto?

 

Waarom is het aansturen van je klant zo moeilijk?

Spontane foto’s. Dat willen we allemaal. Maar waarom lukt dat dan niet altijd? Waarom hebben bij jou de kinderen alweer vuile kleren voordat je maar één gezinsfoto hebt gemaakt? Waarom staat bij die andere collega dat bruidspaar wel lekker spontaan op de foto?

 

Wil je altijd spontane foto’s maken? Wie je ook voor de camera hebt?

Je hebt een goede camera, fijne lenzen en je maakt mooie foto’s. Toch ontbreekt dat ene in de foto. De emotie, de puurheid. Je werkt waarschijnlijk niet elke dag met professionele modellen die op elke vingerknip een andere spetterende houding of pose aan kunnen nemen. De kans dat elke klant die jou boekt gewend is om vaak op de foto te gaan is ook klein.

 

Wat kan er gebeuren als je niets doet?

Vroeger kwam ik wel eens gedesillusioneerd thuis omdat een reportage niet liep zoals ik had verwacht. Dan was ik teleurgesteld dat ik niet de beelden heb kunnen maken die ik voor ogen had.

 

Wat kun je wel doen?

Pak de regie terug! Ik gebruik daarvoor Moment Design. Dat is een hele krachtige methode, nee een hele krachtige werkwijze om heel veel situaties naar je eigen hand te zetten.

 • Ik laat je zien hoe je mensen meer op hun gemak kunt laten zijn zodat ze ontspannen en als zichzelf op de foto gaan zodat ze niet langer gericht zijn op jou als fotograaf; 
 • Ik laat je zien hoe je Moment Design bij een bruiloft, gezinsreportage of zelfs een individuele portretsessie toe kunt passen;
 • Ik laat je zien wat de voordelen zijn. Zowel voor jezelf als persoon als voor je onderneming!
 • Ik geef je voldoende stof om over na te denken. Ook de achtergrond is erg nuttig voor zowel je persoonlijke- als zakelijke ontwikkeling;
 • We gaan in de praktijk aan de slag en fotograferen een loveshoot zoals ik dat normaal ook doe in mijn werk;
 • Bij elke training bedenken we samen nieuwe ‘invites’. Je krijgt gratis de beschikking over (inmiddels) tientallen ‘invites’;
 • Na afloop gaat mijn ondersteuning verder via een besloten Facebook groep.

Ik gebruik elke dag Moment Design en dit levert het je op!

 

Moment Design gebruik ik dagelijks in mijn werk als (bruids)fotograaf. Ik ben een gecertificeerd Moment Design teacher en ben aangesloten bij het Moment Design collectief in Nederland. Ik vertel je graag hoe ik deze werkwijze gebruik om mijn klanten op hun gemak te laten zijn. Of je nu bruiloften fotografeert, zakelijke portretten maakt of alleen maar gezinsreportages maakt.

Werk je als fotograaf met mensen dan is deze training een must!

In de onderstaande slideshow met foto’s laat ik je zien waarom ik graag gebruik maak van Moment Design.

Actuele trainingsdata

Zaterdag 2 februari 2019 / 09.30 – 16.00 – Deventer

Donderdag 23 mei 2019 / 16.00 – 22.00 (gouden uurtje) – Deventer

Deelnemen?

 • De investering voor een training is € 227,- exclusief btw;
 • Tickets zijn overdraagbaar maar kunnen niet worden geannuleerd;
 • Ik werk graag met een kleine groep, er zijn minimaal vier en maximaal acht deelnemers;
 • Deze training is ook mogelijk op individuele basis. Neem contact met mij op voor meer informatie;
 • Ik heb speciale voorwaarden en tarieven voor groepstrainingen. Deze kunnen door heel Nederland plaatsvinden. Vraag naar de voorwaarden.

Vragen?

E-mail peter@yourweddingphotos.eu, bel 06 553 683 30 of stuur een berichtje via Facebook.

 

Wat zeggen andere fotografen

Danique Steenbergen – Wilens: Als fotograaf heb ik geen moeite om contact te leggen met mijn modellen, echter ‘Moment Design’ mijn interesse gewekt nadat ik zelf een keer model heb gestaan bij Peter. Het proberen waard leek mij en het heeft wel degelijk mijn verwachtingen overtroffen. Ik was in de veronderstelling dat dit een training gericht was op het fotograferen van koppels, echter is niets minder waar. Het maakt namelijk niets uit welke samenstelling je voor de lens krijgt. Met regelmaat fotografeer ik kinderen en ook daar heb ik handige ‘handvaten’ voor meegekregen! Een erg stevige en degelijke workshop die ik elke fotograaf zou aanraden!

Sharon van Eunen: afgelopen weekend heb ik de training Moment Design gevolgd en ben ik erg enthousiast geworden over de techniek. Ik heb even getwijfeld of ik wel mee zou doen met de training omdat ik twijfelde of Moment Design wel wat voor me was. Ik ben vrij onzeker en vindt het lastig mensen aan te sturen dit heeft me dan ook over de streep getrokken om toch mee te doen met de training en eens te ervaren wat het is en hoe het werkt. Tijdens deze training heeft Peter met zijn woorden mij aan het denken gezet. Ik wil mensen op een spontane, liefdevolle manier op de foto zetten en dat kan met deze techniek. Ik hou absoluut niet van gemaakte geposeerde foto’s. Dus ik zeg ja ga deze training doen! Ik zou deze zeker aanbevelen, het was een fantastische training. 

Lesley Lagewaard: de praktische benadering met voorbeelden uit jouw praktijk maakt het erg duidelijk en direct toepasbaar. Ik vind je een open en makkelijk benaderbaar persoon, en dat maakt het prettig om als cursist de training bij te wonen. Je hebt volledig aan mijn verwachting voldaan, bedankt!!

Nicole van Gurp: als ik mensen aan het fotograferen ben, wil ik het liefst dat ze zich tijdens de shoot al op hun gemak voelen, want dat stralen ze dan uit op de foto’s. Dit was voor mij reden om deel te nemen aan de training Moment Design. Het meest waardevolle wat het mij heeft opgeleverd is dat je door Moment Design toe te passen niet alleen prachtige foto’s krijgt, maar ook een waardevolle herinnering aan de fotoshoot zelf. Zodat als je de foto’s bekijkt, steeds weer dat warme gevoel krijgt. En daar houden zowel de mensen als ikzelf een heel mooi, voldaan en trots gevoel aan over! Ik ben heel blij dat ik deze training gevolgd heb, Peter is een fijn persoon die erg enthousiast is en dit overbrengt op de mensen!

Gerbert Voortman: gezien de resultaten van de praktijkoefening met een stel ben ik zeer enthousiast over deze methode en ga deze absoluut toepassen in mijn toekomstige werk.

Sandra van den Berg: als je aan Moment Design denkt kan het wat zweverig en vaag klinken. Peter vertelt duidelijk over de Moment Design techniek en maakt deze praktischer en concreter en licht dit goed toe met duidelijke voorbeelden. In zijn training is hij open en eerlijk. Hij vertelt openhartig over zijn eigen ervaringen met Moment Design en hoe dit hem de afgelopen jaren heeft beïnvloed in zijn dagelijkse (werk-)leven.

Miranda Apeldoorn: de stellen zijn echte mensen, geen modellen, want dat zijn het soort mensen dat je zelf ook voor je camera krijgt. Je krijgt handvatten en tips over hoe je zorgt dat mensen zich voor je camera ontspannen en hoe je zowel foto’s verzamelt van alle belangrijke mensen en momenten als foto’s die fris, nieuw en creatief zijn.

Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Overijssel

Logo YourWeddingPhotos

ROMEYN DE HOOGHESTRAAT 1 – 7425 PS – DEVENTER – TEL# 06 553 683 30 – KVK# 08175731 – BTW# NL101460193B02 – PRIVACY