Trouwtrends 2019 / 2020

Als bruidsfotograaf ben ik dagelijks bezig met fotografie en bruiloften. In deze blog neem ik je mee in vijf trends die ik voor de komende tijd zie. Ga je trouwen en ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens mijn blog met recente bruiloften. Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op, e-mail peter@yourweddingphotos.eu of bel 06 553 683 30

 

Drone

Het gebruik van een drone bij een trouwreportage is erg populair. Momenteel zijn er voor commerciële vluchten veel restricties en voorwaarden. Medio 2020 gaat er veel in de Europesche regelgeving veranderen en wordt het gebruik van een drone door een bruidsfotograaf veel toegankelijker. Zowel in de oude als nieuwe situatie dient een fotograaf over de ‘juiste papieren’ én een verzekering te beschikken, maar dikke kans dat je vanaf 2020 dus vaker een drone tegen gaat komen!

 

Intiemer

Kleinere en intiemere bruiloften winnen aan populariteit, zowel overdag als bij het avondfeest. Waar het tien jaar geleden nog standaard was om een ‘paar honderd’ gasten op je avondfeest te hebben zie ik tegenwoordig de trend van kleinere en intiemere bruiloften. Voor een trouwceremonie wordt er steeds vaker beroep gedaan op een ingehuurde ambtenaar voor het vertellen van een persoonlijk verhaal en een vijf gangen diner wint het vaak van een buffet.

 

Elopement

Alleen met je verloofde (of jullie echte inner circle) naar een mooie stad of locatie (in het buitenland) om te trouwen. Eloping wint aan populariteit. Uiteraard neem je een bruidsfotograaf mee om naderhand jullie vrienden en familie te verrassen met mooie foto’s van jullie elopement wedding.

 

Alles in één locatie

Er zijn steeds meer locaties waar je terecht kunt om te trouwen, te feesten én te overnachten. Op de meeste locaties kun je ook prima terecht voor het maken van een mooie fotoreportage. Het grote voordeel is natuurlijk dat je niet van A naar B hoeft te gaan en daarmee geen tijd ‘kwijt’ bent. Plus, na het avondfeest rol je gewoon je bed in.

 

Albums

Een trouwalbum is tegenwoordig leverbaar in heel veel verschillende formaten en de mogelijkheden voor personalisatie zijn eindeloos. Nieuwe omslagmaterialen zoals nubuck winnen aan populariteit. Ook is het mogelijk om je eigen trouwlogo in te drukken of in te laseren op de buitenkant van je album.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 9 mei 2019