Trouwen in coronatijd, wat kan er wel?

Trouwen in coronatijd. Steeds meer bruidsparen kiezen er voor om hun geplande huwelijksdag gewoon door te laten gaan. En dat dat prima kan bewijzen de bruiloften die wij recent hebben mogen fotograferen. Natuurlijk, het vraagt de nodige inventiviteit en flexibiliteit van alle betrokken partijen én het is ‘anders dan anders’, maar niets staat de liefde in de weg.

Een mooi voorbeeld vond ik de bruiloft van afgelopen weekeinde. H&A vierden hun huwelijksdag bij Havezate Den Alerdinck. De gasten werden ontvangen op het ruime buitenplein met koffie Van Jan. Bij onverhoopt slecht weer (dat hadden we gelukkig niet) waren er een aantal uitwijkopties – wederom met genoeg mogelijkheid tot het houden van afstand tot elkaar. De ceremonie vond plaats met een beperkt aantal gasten op het eiland. Ook hier was aan ruimte geen gebrek.

De kerk in Hattem had voor de kerkelijke inzegening netjes alle zitplaatsen uitgemeten en ‘om en om’ een rij vrij gehouden. De koster gaf vooraf een keurige briefing. Er was meer dan genoeg ruimte in de kerk. Qua fotografie werk ik dan graag met een telelens, hierdoor comprimeert het beeld waardoor anderhalve meter weer wat kleiner lijkt.

In plaats van een groot avondfeest was er gekozen voor een uitgebreid diner met een wat groter aantal daggasten. Ik vond deze invulling echt super leuk gedaan want het diner vond plaats op drie verschillende plekken, zowel binnen als (half overdekt) buiten. En op alle plekken waren er mooi gedekte tafels en had iedereen zijn eigen zitplek – exact op de juiste afstand. Ik vond het een super geslaagde dag.

Een bruiloft vieren in coronatijd kan dus prima als je bereid bent om flexibel met zaken om te gaan én je professionele leveranciers kunt vinden die met je mee denken.

Wil je hulp bij de planning van jouw huwelijksdag of zit je met een bepaalde vraag? Ik help je graag (ook als ik jouw bruiloft niet fotografeer). Via deze link kun je direct een afspraak in mijn agenda plannen.

De onderstaande foto’s zijn ter illustratie en zijn van een eerdere bruiloft bij Havezate Den Alerdinck.

Peter Lammers is fulltime en professioneel bruidsfotograaf, elk jaar legt hij tientallen bruiloften vast in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij workshops en trainingen in (bruids)fotografie en organiseert hij evenementen voor zelfstandigen in de trouwbranche. Peter woont met zijn vrouw Corine en hun drie kinderen (Maite, Julie en Vieve) in de prachtige stad Deventer.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 28 augustus 2020