Trouwtrends 2021

Vergeet 2020, we gaan snel door naar volgend jaar! De verwachtingen voor het komende trouwseizoen zijn hoopvol. In dit artikel blikken wij vast vooruit en nemen je mee in een aantal trouwtrends voor het seizoen 2021. Samenvattend is onze verwachting dat bruiloften intiemer en luxer gaan worden. Het gebruik van kleur gaan we in 2021 overal terugzien.

Elopement! 
Maatregelen rondom het coronavirus dwingen ons tot kleinere bijeenkomsten. En dat is perfect voor een elopement of een micro wedding. Met een heel select gezelschap (of enkel samen) vieren jullie dan de liefde voor elkaar. Vaak op een (bijzonder) mooie locatie en dus alleen met de mensen die er echt toe doen. Het is in Nederland nog niet enorm ‘groot’ maar wij hebben de komende maanden al een aantal van deze bruiloften in de agenda staan. Heb je interesse in deze vorm van trouwen? Samen met wedding planner Margriet Smit van Puur Trouwen kunnen wij een dag op maat voor jullie samenstellen!

Veel kleur
Modetrends voor 2021 bevatten veel kleur en dat gaan we absoluut terug zien in de trouwbranche. Denk hierbij aan het trouwpak (check vooral ook even de site van Rietbergh), het bruidsboeket, de aankleding van een locatie of in trouwfoto’s zoals hieronder. Leveranciers van trouwalbums hebben tegenwoordig ook veel keuze uit omslagmaterialen en daarbij is er ook veel keuze uit kleur zoals bij de Martha’s Collection van KoyLab.

Tip: kies één basiskleur uit als thema en laat die kleur overal in terugkomen (uitnodigingen, aankleding, decoratie, liturgie, bloemen), dat zorgt voor rust en consistentie. Gebruik eventueel een aantal bijpassende (steun)kleuren.

Een drone!
Vanaf 31 december 2020 zijn er Europese regels voor het gebruik van een drone. Het is vanaf dan veel eenvoudiger om (legaal) met een drone te vliegen. Je fotograaf heeft dus geen excuus meer om geen drone aan te bieden in zijn of haar pakket. Een aantal toffe drone beelden mogen dan ook zeker niet ontbreken in je huwelijksreportage!

Waar kun je een drone voor gebruiken:

  • Het maken van een luchtfoto van je trouwlocatie;
  • Tijdens de reportage met jullie samen;
  • Voor een corona-proof groepsfoto.

Trouwen in 2021
In de totale huwelijksbranche zie je op dit moment een toename in de aanvragen voor huwelijken tussen juni en december. Daaruit blijkt het vertrouwen van consumenten dat er vanaf midden 2021 weer meer mogelijk is. Fingers crossed!

Peter Lammers is een professioneel en fulltime huwelijksfotograaf. Hij woont in Deventer maar zijn werkgebied beslaat heel Nederland. Aan het einde van elk jaar blikt hij vooruit en neemt je mee in de trouwtrends van het komende seizoen.

 


Terug naar overzicht

Geplaatst op 23 december 2020