Behind the scenes (drone fotografie)

Bij alle huwelijksreportages maken we (indien (weers)omstandigheden het toelaten)) gebruik van een drone. We maken hierbij gebruik van een kleine drone, de DJI Mavic Air. Deze is zo klein dat hij makkelijk mee kan, ook als je op reis gaat kan hij gewoon mee in de handbagage. Met één accu kun je tien minuten tot een kwartier vliegen, dat is een beetje afhankelijk van de windsterkte et cetera.

Bij de bovenstaande foto vliegt de drone op een hoogte van twintig meter in de lucht. Nouja, vliegen.. hij hangt juist heel erg stil. En dat is ook de kracht van de drones van tegenwoordig, ze zijn uitermate stabiel. Zelf bij ‘flinke wind’ stabiliseert de drone zichzelf perfect. Zeker op een prachtige trouwlocatie is het erg leuk om een mooie ‘locatieshot’ te maken. Vaak plaats ik een dergelijke foto op de eerste pagina van het trouwalbum van het bruidspaar om de context van de omgeving te laten zien. Hieronder nog een aantal voorbeelden. Uiteraard kun je ook filmen met een drone, op deze pagina staat een voorbeeld filmpje.

Peter Lammers is fulltime en professioneel bruidsfotograaf, elk jaar legt hij tientallen bruiloften vast in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij workshops en trainingen in (bruids)fotografie en organiseert hij evenementen voor zelfstandigen in de trouwbranche. Peter woont met zijn vrouw Corine en hun drie kinderen (Maite, Julie en Vieve) in de prachtige stad Deventer.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 3 mei 2022