Reportage Monique en Rene (Betekenisweek)

Persoonlijk heb ik een enorme hekel aan het stijf poseren en ‘moeten’ glimlachen op een foto. Dat is lastig én ongemakkelijk. In als mijn reportages hanteer ik daarom een werkwijze waardoor je als jezelf op de foto staat en je niet als een model hoeft te staan. Als bruidsfotograaf ben ik aangesloten bij het Moment Design Collectief. Dat is een netwerk van professionele fotografen die gespecialiseerd zijn in het vastleggen van pure en oprechte emoties. Binnen dit collectief geven we elk jaar vijftig fotoreportages weg aan mensen die het op de een of andere manier goed kunnen gebruiken. Afgelopen week mocht ik met Monique en haar partner Rene een bijzondere reportage maken. In deze blog een aantal van mijn favoriete foto’s.

De fotoshoot met Peter was veel meer dan het kiezen van een mooie locatie, het aannemen van geschikte houding en de juiste lichtinval. Het was een bijzondere ervaring met een intense beleving van contact met mijn partner. Dit alles door de diepgang die Peter er aangaf door ons een gespreksthema te geven. Thema’s als liefde, waardering en verbinding. Er was voor poseren geen ruimte meer. Precies wat Peter nastreefde. Met de camera op geluidloos maakte hij zijn kiekjes en waren wij ons niet meer bewust van het moment van afdrukken. Geen moeilijke gezichten of geforceerde glimlachen maar een leuk gesprek met diepgang en geen notie meer hebben van de fotograaf. Peter is een ingenomen persoonlijkheid die makkelijk een binding opbouwt en ons al snel mee nam in zijn idee van de shoot.

Mensen die mij kennen weten hoe belangrijk deze momenten voor mij zijn. Juist nu tijdens mijn chemotherapie voor de behandeling van borstkanker geeft mij dit extra energie. Genietend van mooie gesprekken, mensen, dieren en de natuur. Met een grote glimlach kijken wij beiden op deze ochtend terug. Monique van Dijk.

 


Terug naar overzicht

Geplaatst op 7 oktober 2019