De bruiloft van Thijs en Kevin in Zwolle

Deze blog is geschreven door weddingplanner en stylist Margriet Smit van Puur Trouwen.

Eindelijk is het zover.

Na een aantal jaren verloofd te zijn geweest, gaan Thijs en Kevin trouwen! Ze hebben mij begin dit jaar gevraagd om hun ceremoniemeester te zijn. Deze eer is extra bijzonder omdat ik ze beiden goed ken als buurvrouw, collega ondernemer en inmiddels als vrienden. Ook de dag zelf belooft speciaal te worden. De gasten worden om 14.30 uur verwacht in de Schepenzaal van Zwolle en we vertellen hun dat het een dag wordt van: “vooral genieten en gezellig samen zijn! We gaan de liefde vieren en laat jezelf deze dag meenemen en verrassen!”

En als één van de bruidegommen (Thijs) een bloemsierkunstenaar is, dan beloven de bloemen en de styling ook fantastisch te worden!!! Het is voor mij een thuiswedstrijd, dus ik ga lekker op de fiets, wel zo handig door de binnenstad.

Ontvangst

En daar staan de gasten dan, vol verwachting, om 14.30 uur bij de prachtige historische trouwzaal van Zwolle. Ik deel stokjes uit met prachtig gekleurde linten eraan. En dan zijn we klaar voor de erehaag. Het bruidspaar zal vanuit de fotoshoot in de binnenstad naar de trouwzaal lopen. Maar dit liep even anders. Er blijkt een collega agent van Kevin in de binnenstad te zijn en hij geeft ze met volle sirenes een lift. Niet te missen, deze entree!!

Wapperende linten

Met wapperende gekleurde lintjes gaan we de zaal in. En daar wacht de volgende verrassing voor de gasten, want scheidsrechter van de eredivisie voetbal Bas Nijhuis (en daarmee ook collega van Kevin) is de trouwambtenaar. Er volgt een speech met veel humor, prachtige verhalen, maar ook ruimte voor een traan. 

Jawoord

Na het jawoord (en veel selfies met Bas) gaat het bruidspaar voorop met de wapperende lintjes. We gaan een toost uitbrengen bij één van hun favoriete restaurants: d’Andreas. Na een uur heerlijk borrelen, gaan ze weer voorop. De gasten hebben wederom geen idee wat we gaan doen. Aankomend bij de Sassenpoort ligt daar een rondvaartboot klaar. En volgt er een rondvaart door de mooie grachten van Zwolle. 

Styling en bloemen

Ikzelf ga helaas niet mee, ik ga alvast naar de locatie van het diner om daar de laatste check te doen. Op mijn fiets, bepakt en bezakt met kadootjes en mijn weddingplannerkoffer, ga ik die kant op. En wat ben ik nieuwsgierig naar de styling en bloemen. Ik heb de ideeën vooraf al gezien, maar als ik het eind resultaat zie van al die bloemen, gekleurde linten en de grote LOVE lichtletters van YourWeddingPhotos…. Prachtig!!

Diner

Rond half zeven meert de boot aan en vang ik de gasten op. En voor de laatste keer loopt het bruidspaar weer voorop met hun wapperende lintjes. En wordt iedereen meegenomen naar het tweede lievelingsrestaurant van de mannen: Bokkers te Buiten. En als zelfs Thijs en zijn getuige Dagmar (die meegeholpen heeft met de bloemen) het eindresultaat zien, houden ze het niet droog, zo blij zijn ze ermee.

De rest van de avond vult zich met de meest heerlijke gerechten met bijpassende wijnen. Mooie speeches, met ook weer ruimte voor een lach en een traan. Iedereen geniet samen en de liefde wordt volop gevierd. Precies zoals Thijs en Kevin het hadden bedacht!

Kleding Thijs en Kevin: Roka, kapper: Marvin’s Barber Shaves & Trims, bloemen: Thijs Harmens, wedding planner: Margriet Smit – Puur Trouwen, babs: Bas Nijhuis, fotografie: Peter Lammers – YourWeddingPhotos.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 1 oktober 2022