De huwelijksdag van Jiri en Maria bij Huis te Eerbeek

Bij de bruiloft van Jiri en Maria heb ik weddingplanner Margriet Smit van Puur Trouwen leren kennen. Naast een aantal andere overeenkomsten vinden we beide het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit erg belangrijk. Ik heb Margriet gevraagd om verslag te doen van haar werk, daarom deze keer een gastblog van haar hand.


Half maart 2019 maak ik kennis met Jiri & Maria, ze willen graag hun bruiloft locatie stylen. Algauw in ons gesprek wordt duidelijk dat er meer geregeld moet worden, waarbij ze mijn hulp graag willen gebruiken. En zo word ik ook hun ceremoniemeester. In de maanden die volgen komen we samen tot een stylingplan en regel ik alles hiervoor. Tot slot smeden we alles in heel goed overleg met de locatie samen tot een goed draaiboek.

De dag ervoor verzamel ik alles. Een vriend van mij, en bloemist, Thijs Harmens heeft al het prachtige bloemwerk gemaakt, welke ik meeneem. Dit scheelt weer rijden voor mijn bruidspaar. Gelukkig heb ik 2 auto’s bij huis, want die blijk ik allebei nodig te hebben. Dus zo helpt mijn gezin me zaterdag om alles naar Huis ter Eerbeek te krijgen.

Wat is het een prachtige dag! De ceremonie buiten in de tuin zal zeker doorgaan. Ik ga gelijk starten met de styling, want er is nog veel te doen. Ook deze werkzaamheden heb ik verwerkt in een tijdsplanning om er zeker van te zijn dat het op tijd klaar is. Ondertussen komen Jiri & Maria, vol verwachting, blijheid en een tikkeltje zenuwen. Zij gaan zich in de bruidssuite omkleden en mooi maken. Ook Peter en Anneke (Taartjes van An) komen. Mijn tijdsplanning komt mooi uit, tegen de tijd dat de eerste gasten zich melden, ben ik klaar met de styling van de ceremonie, entree/ trap en het terras buiten.

Nu is het tijd om mijn rol als ceremoniemeester op te pakken. Ik ontvang de gasten en ook de trouwambtenaar. Ik laat haar de plek van de ceremonie zien en check bij haar of alles er is wat zij nodig heeft. Na een kop koffie nodig ik de gasten uit om samen met de bruidegom plaats te nemen. Als iedereen zit, ga ik de bruid met haar vader ophalen. Wat een mooi moment is dat altijd: iedereen zo nieuwsgierig en nog steeds dat beetje zenuwen. Ze lopen samen vanaf het landgoed door de prachtige tuin naar de ceremonie en dan is de dag echt gestart.

Terwijl iedereen heerlijk in de zon geniet van de mooie ceremonie is het voor mij een ideaal moment om ongemerkt de taart en toast klaar te zetten.

Na een volmondig “ja” wordt er met elkaar geproost en gegeten van de heerlijke taart. Aan de hand van een lijstje van het bruidspaar begeleid ik Peter met de groepsfoto’s. De rest van de middag geniet iedereen van elkaars gezelschap, de locatie en het mooie weer. Ik ga weer ongemerkt naar binnen om de laatste styling van het diner te realiseren. Hiervoor gebruik ik mooie groene guirlandes. De guirlandes die in het prieel van de ceremonie hingen kan ik nu mooi nog een keer gebruiken. En ook het prachtige grote bloemstuk krijgt een tweede mooie plek. Zo worden de stylingspullen meerdere keren ingezet en genieten we er de hele dag van. Ik vul alles aan met wat verse bloemen en kaarsjes. Als ik het aan Jiri & Maria laat zien zijn ze helemaal blij: ”Precies zoals we het bedacht hadden!”

Alle daggasten gaan genieten van het heerlijke buffet. Peter en ik gaan samen buiten even eten, er wordt goed voor ons gezorgd. Even pauze en kennismaken, als collega’s voor één dag.


Locatie ceremonie, diner en feest: Huis ter Eerbeek, haar en make up: Odine de Bruine,  styling en ceremoniemeester: Margriet Smit – Puur Trouwen, fotografie: bruidsfotograaf Peter Lammers voor YourWeddingPhotos.


Terug naar overzicht

Geplaatst op 9 december 2019