Op deze pagina een aantal veel gestelde vragen.

Hoe lang van te voren moeten we je vastleggen?

Elke dag is exclusief gereserveerd voor één bruidspaar en per week plan ik maximaal twee bruiloften in, daar tussenin zit altijd een vrije dag. Mijn beschikbaarheid is dus redelijk beperkt. Met name op de vrijdagen en zaterdagen populaire maanden zoals mei, juni, septemter en oktober zit ik snel vol. Je kunt mijn beschikbaarheid hier opvragen.

 

Hoe is je werkwijze? 

De meeste bruidsparen maken eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ik nodig jullie daarvoor graag uit in Deventer. Meteen de datum vastleggen kan uiteraard ook. Kort voor je huwelijksdag spreken we dan nog een keer bij jullie thuis af voor het doornemen van de laatste details en het bespreken van het programma. Zo hebben we elkaar voor de grote dag al een aantal keren gesproken. Op de dag zelf leg ik alles vast zonder heel nadrukkelijk aanwezig te zijn. In de weken erna selecteer ik de mooiste foto’s en bewerk ik alle beelden. Die krijg je na een week of vier tot zes aangeleverd in een online gallery. Je mag zelf de mooiste beelden voor het album selecteren. Het duurt dan wederom een week of vier voordag je het handgemaakte album in huis hebt.

 

Wat is de beste tijd voor de reportage met ons samen?

Een reportage met jullie samen maak ik het liefste voor de ceremonie. Het voordeel daarvan is dat je later op de dag niet weg hoeft van je gasten. Plan je de reportage toch later op de dag, houdt dan je tijdschema even extra goed in de gaten. Het is ook tof om in de avond tijdens het gouden uur nog wat foto’s van jullie samen te maken. Daarnaast vind ik het ook leuk om samen een ‘exit shot’ te maken bij een mooi verlichte locatie halverwege de feestavond.

 

Wat is de ideale duur voor een reportage met ons samen?

In principe is die keuze aan jezelf. Voor een zeer divers aantal foto’s adviseer ik altijd minimaal een uur tijd te nemen voor het maken van foto’s. Dat is exclusief eventuele reistijd. Je zult zien dat de tijd voorbij vliegt.

 

Wat is het mooiste moment op de dag voor het maken van foto’s?

Twee keer per dag is er het zogenaamde gouden uurtje. Dan staat de zon schuin ten opzichte van de aarde en heb je een warm en zacht licht. In het trouwseizoen is dit vroeg in de morgen en op het midden van de avond. Heb je kans om dan nog een keer tien minuten tijd met mij in te plannen dan levert dat erg mooie foto’s op. De planning van de meeste bruiloften zorgt er voor dat we rond het middaguur gaan fotograferen met elkaar. Bij onbewolkt weer schijnt de zon erg fel en krijg je vaak harde schaduwen. Ik zoek dan ook altijd naar schaduwrijke plekjes om jullie neer te zetten of gebruik een flitser om het licht te verzachten. Wees gerust, ik ben in staat om onder alle omstandigheden mooie foto’s van jullie te maken.

 

Gebruik je ook een drone?

Als de (weers)omstandigheden dat toelaten dan maak ik altijd gebruik van een drone. Ik ben in het bezit van alle benodigde licenties en vergunningen.

 

Kunnen we ook in de avonduren afspreken voor een kennismaking?

Dat is geen enkel probleem! Na 20.30 uur heb ik vaak alle tijd voor je.

 

Waarom is bruidsfotografie relatief duur?

Een bruidsfotograaf heeft langer werk met een bruiloft dan alleen het fotograferen op je huwelijksdag. In een gemiddelde bruiloft zit ongeveer veertig uur werk, van een eerste kennismaking tot de oplevering van het album. Als je deze uren afzet tegen de investering is het tarief per uur niet eens zo gek hoog. Daarbij zijn er nog de vaste kosten voor camera- en computer apparatuur, huur, verzekeringen, licenties, training & opleiding et cetera.

 

Kun je mij andere leveranciers uit de trouwbranche aanbevelen?

Ik heb een super groot netwerk in de trouwbranche. Nadat je mij geboekt hebt geef ik je graag advies over welke leveranciers precies bij jullie passen!