Voor iedereen die serieus aan de slag wil gaan met bruidsfotografie en mikt op een jaaromzet van € 5.000 tot € 95.000

Als er iemand is die weet hoe lastig het kan zijn om je baan in loondienst op te geven om fotograaf te worden dan ben ik dat wel. Jaren geleden heb ik er voor gekozen om mij volledig te richten op fotografie. Met een loonstrook van twee keer modaal, een grote eigen woning én drie kinderen was dat geen voor de hand liggende stap, tenminste niet voor de mensen in mijn omgeving. Ik vind het nog steeds één van de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt in mijn leven.

Ik weet dat er veel fotografen zijn die deze stap ook willen nemen, maar dat niet doen vanwege hun eigen onzekerheid, de waarschuwingen van anderen om vooral niet teveel risico’s te nemen, het ontbreken van een goed gevulde bankrekening als buffer of door een partner die niet achter de plannen staat.

Beste fotograaf. Ik ken je onzekerheden. Ik heb mijzelf ook vaak genoeg afgevraagd of mijn werk wel goed genoeg is. Of er niet anderen zijn die beter kunnen fotograferen. Of die aardiger zijn dan mij. Ik weet wat er in je omgaat en waarom je nog niet de stappen hebt gezet die je wil zetten.

Het leven is te kort om er niet alles uit te halen, dat heb ik zelf helaas op vrij late leeftijd pas ontdekt. Ik help je graag om te groeien als mens en als fotograaf. Niet door je over te halen om zaken te forceren maar door je in te laten zien hoe mooi het kan zijn en je te helpen bij de realisatie van je wildste dromen.

Agenda 2024 / 2025

 • Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart 2024, Deventer.
 • Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 11 maart 2025, Deventer.

Na deze workshop:

 • Heb je van A tot Z inzicht in de wereld van bruidsfotografie;
 • Kun je klanten vinden die echt bij jou passen;
 • Weet je hoe je een kennismakingsgesprek moet voeren;
 • Kun je een onweerstaanbaar aanbod maken voor je bruidsparen;
 • Kun je tarieven berekenen waar je van rond kunt komen en die zijn afgestemd op jouw situatie;
 • Weet je hoe je interactietechnieken (zoals Moment Design) kunt gebruiken in je reportage;
 • Kun je bijna al je aanvragen omzetten in een definitieve boeking;
 • Kun je zelfstandig en vol (zelf) vertrouwen op pad gaan;
 • Heb je een portfolio met tof materiaal;
 • Ga je naar huis met een marketingplan waar je direct mee aan de slag kan.

Programma

Vrijdagmorgen:

 • Kennismaking en introductie;
 • Het werken met interactietechniek (vragen & opdrachten) om je bruidspaar poseren eenvoudig in de mooiste posities te krijgen;
 • Lunchwandeling.

 

Vrijdagmiddag

 • Wie is je ideale klant en hoe kun je die makkelijk bereiken? Met behulp van een aantal korte oefeningen krijg je hier super snel inzicht in;
 • Krijg de klanten die echt bij jou passen!
 • Wat heb je minimaal nodig aan apparatuur en met welke instellingen ben je altijd klaar voor hét moment;

 

Zaterdagmorgen

 • Over het berekenen van tarieven die volledig afgestemd zijn op jouw situatie. Voor een goedlopend bedrijf is er meer nodig dan een tarief dat is gebaseerd op je gevoel.
 • Zorg voor een aanbod dat past bij je ideale klant!
 • Van aanvraag tot boeking. Hoe zorg je dag 99% van je klanten ook JA zegt tegen jouw voorstel.

Programma

Zaterdagmiddag

 • We gaan in de praktijk aan de slag met een aantal creatieve technieken die je terug ziet in alle award winnende foto’s.
 • Mijn workflow van het fotograferen tot aan de oplevering van het album inclusief het gebruik van handige tools.

 

Zondag

 • We gaan de hele dag fotograferen met een bruidspaar (inclusief haarstyling, visagie et cetera) om al het geleerde in de praktijk te brengen;
 • We gaan fotograferen op een aantal super locatie’s en ik laat je zien hoe je met minimale middelen een maximaal resultaat kunt behalen;
 • Fotograferen doen we in kleine groepjes. Er is voldoende tijd om te fotograferen. Je mag alle foto’s voor je portfolio en/of blog gebruiken.


Goed om te weten!

 • De totale investering voor alle dagen is € 1047,50 exclusief btw, bij inschrijving ontvang je een factuur van € 200,- exclusief btw, de factuur voor het restant volgt één maand voor aanvang;
 • Alle drankjes en lunches zijn inbegrepen. De workshop zal plaats vinden op representatieve locatie’s. Een eventueel diner, overnachting of parkeerkosten zijn voor eigen rekening;
 • Na de workshop ontvang je toegang tot een besloten netwerk van meer dan 250 fotografen die deze workshop ook hebben gevolgd;
 • Tickets zijn niet overdraagbaar en kunnen niet worden geannuleerd;
 • Er zijn per workshop 6 plekken beschikbaar;
 • Na de workshop stopt de ondersteuning niet;
 • Je kunt ook deelnemen met opleidingsbudget van, politie, defensie of het bankwezen. Wij staan ook in de opleidingscatalogus van Bloomville;
 • Na deelname ontvang je een certificaat.

Over Peter Lammers

Mijn naam is Peter Lammers en ik ben fulltime huwelijksfotograaf. Ik fotografeer bruiloften en geef workshops en trainingen in huwelijksfotografie. Ik heb al ruim 500 bruiloften gefotografeerd en ben o.a. brand ambassador van albumleverancier KoyLab en Pixellu.

Jarenlang heb ik fotografie gecombineerd met een baan in loondienst bij grote internationale bedrijven. Een paar jaar geleden heb ik er voor gekozen om alleen met fotografie verder te gaan.

Ik heb alles vanaf nul op moeten bouwen en ben door schade en schande wijs geworden. Het is hard werken (fotografie is namelijk geen ‘snel rijk business’), maar ik ben elke dag blij dat ik de dingen kan doen die ik echt leuk vind.

Veel gestelde vragen

V: is er een bepaald ingangsniveau voor deelnemers? A: de meeste deelnemers hebben al ervaring met fotografie. Voor dit weekend is basiskennis van fotografie absoluut vereist. Je hoeft nog niet bedrijfsmatig actief te zijn.

V: moet ik apparatuur aanschaffen voor deze workshop? A: nee, je neemt mee wat je op dit moment hebt. Je ziet merkt snel genoeg waar eventuele belemmeringen liggen, daar kun je bij een volgende aanschaf rekening mee houden.

V: mijn werkgever / intermediair betaald deze workshop, hoe gaat dat? A: dat is uiteraard geen probleem, wij sturen de factuur dan vooraf naar je werkgever. Ook hebben wij ruime ervaring met (opleidings)trajecten via intermediairs zoals Bloomville of andere instanties.

V: mag ik de foto’s die ik maak gebruiken? A: de foto’s die je in het weekend maakt mag je gebruiken voor je portfolio, demo album, website, social media et cetera.

V: moet ik blijven overnachten? A: ik kan het je niet verplichten maar er zijn veel cursisten die enorm spijt hebben dat ze dat niet hebben gedaan. Vaak gaan we in de avond nog even iets met elkaar eten en wat drinken. Het is nuttig en vooral leuk om daar ook bij aanwezig te zijn. Overnachten is dus aan te raden! Maak er een leuk weekend van voor jezelf!

Wat vinden anderen ervan?

 

“Echt een geweldige workshop. Naast de complete workflow leer je toffe creatieve technieken om je foto’s net wat specialer te maken. De nodige theorie maar ook heel veel oefenen met op de eerste dag een koppel voor een loveshoot en de tweede dag een bruidspaar. Daarbij komt nog dat Peter super kundig is en je op een fijne rustige manier alles wel wil leren. Een echte aanrader voor een ieder die met bruidsfotografie aan de slag wil gaan of al is!”

Josien Smit Dijkman – Apeldoorn

Foto’s: Josien Smit Dijkman


“Gisteren en eergisteren heb ik de workshop bruidsfotografie bij Peter Lammers in Deventer gevolgd. We hebben heel veel informatie mogen ontvangen over het vak van een bruidsfotograaf. En toen het ging regenen werd er ook een hele mooie draai aan het programma gegeven en hebben we heel veel leuke andere dingen geleerd. Improviseren is immers als fotograaf ook belangrijk! De groep was ook erg leuk en onderling hebben we ook veel informatie uit kunnen wisselen tijdens de goed verzorgde lunches. De locaties waren ook super tof! Op beide dagen waren er koppels aanwezig. Peter liet zien hoe zijn werkwijze was en daarna mochten we ook zelf met de modellen aan de slag. Super leerzaam!! Blij dat ik hier aan deel heb genomen. Echt een aanrader!”

Nicole Dees – Ede


“Wat een fijn en open persoon is Peter en wat een toffe workshop geeft hij! Je krijgt meer dan je verwacht en alles is tot in de puntjes verzorgd. Ik kan nu vol zelfvertrouwen het nieuwe trouwseizoen in. Bedankt Peter!”

Eva Schweizer – Oosterhout

Foto’s: Eva Schweizer – Vintage Fotografie


“In mei heb ik de weekend workshop bruidsfotografie gevolgd. Een erg leerzame cursus die tip top verzorgd is! Twee hele verschillende dagen, met veel theorie, praktijk en gezelligheid. Peter is een gepassioneerde betrokken bruidsfotograaf met veel ervaring en kan en wil je alles vertellen op het gebied van bruidsfotografie en marketing. Alles in een mooie (fotogenieke) omgeving met een heerlijke lunch! Ik kan iedereen de cursus van harte aanbevelen!”

Janette Hamminga – Zuidhorn


“Ik heb bij Peter de weekend workshop bruidsfotografie gevolgd. Peter geeft in deze twee dagen al zijn kennis vrij! Van marketing tot en met het nabewerken komt aan bod. Peter is een echte vakman! Ik raad deze workshop aan voor iedereen die verder wil in de bruidsfotografie! Bedankt nogmaals Peter!”

Stan Bessems – Bemelen

Foto’s: Stan Bessems


“De weekend workshop bruidsfotografie van Peter Lammers kan ik alle would-be bruidsfotografen van harte aanbevelen. Om te beginnen is Peter een sympathieke vent die serieus lesgeven op gezette tijden weet af te wisselen met een grap en gezelligheid. Hij neemt zijn cursisten mee in zijn ervaring met de theorie en de praktijk van de bruidsreportage. Hij ondersteunt die materie met passende voorbeelden, geeft vele nuttige tips en leert diverse trucs toe te passen. Daarbij maakt hij op elke cursusdag gebruik van koppels die in vol ornaat acteren als liefdes- en bruidspaar en daarmee benadert hij nagenoeg de werkelijkheid van een trouwdag. In twee volle dagen hard werken groeien zijn cursisten aan de hand van zijn vakkennis naar een hoger level, waarmee zij zelfstandig aan de slag kunnen als bruidsfotograaf.”

Rick Witteveen – Zwolle


“Mocht je interesse hebben om bruiloften te gaan fotograferen dan is deze workshop absoluut een aanrader. Peter vertelt je in twee dagen heel veel over alles wat met bruiloften fotograferen te maken heeft. Zowel de technische aspecten, tips and trucs, alsmede een stuk prijs- en bedrijfsvoering. Workflow en editing komen ook aan bod. Naast alle theorie was er beide dagen ruimte voor praktijkopdrachten. Op zaterdag een aanstaand bruidspaar waar we mee konden oefenen en op zondag een “echt” bruidspaar. Alle vragen worden door Peter beantwoord, absoluut een workshop waar ik weer mee verder kan.”

Marjolijn Maljaars – Sommelsdijk


“Enorm veel geleerd en aan lesbagage mee gekregen. Onder de indruk van hoe goed de workshop door Peter werd gegeven en het enthousiasme waarmee hij zijn kennis met ons deelde.”

Christel Janssen – Borne


“Op 7 en 8 oktober heb ik de weekend workshop bruidsfotografie gevolgd bij Peter Lammers. In één woord geweldig en een echte aanrader. Wat een kennis en wat een lef dit te delen met ons. Zeer professioneel zowel de locaties, verzorging als nazorg. Voor iedereen aandacht, en geduld. Ik ga een blog op mijn eigen website hierover schrijven met wat beelden. Peter bedankt ik heb enorm veel inspiratie opgedaan en ga mijn angst niet goed genoeg te zijn overboord gooien.”

Ans Bloem – Heesch


“Afgelopen dagen de weekend workshop bruidsfotografie mogen doen bij Peter Lammers. Erg veel mogen leren zowel qua fotografie als alle zaken er om heen. Mijn onzekerheid is weg genomen en ik ben veel zakelijker gaan denken. Echt een aanrader voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf die zich hier in wil gaan verdiepen. Bedankt Peter voor de gezellige dagen.”

Silvia van der Gein – Zeewolde


“Wil je verder komen in de fotografie? Wil je de kneepjes van het vak leren? Volg dan een weekend workshop bij professioneel fotograaf Peter Lammers van YourWeddingPhotos. De workshop was tot in de puntjes goed voorbereid (van locatie, eten en drinken tot de modellen) en daardoor kon de groep zich helemaal focussen op fotografie. Ik heb geleerd om met andere ogen door mijn lens te kijken en veel nieuwe inspiratie opgedaan. Peter is zeer prettig in de omgang en krijgt van mij een 10 voor communicatie! Twijfel niet of je wel goed genoeg bent voor de cursus, het is een cursus voor beginners tot iemand die al een tijd bruiloften fotografeert!”

Annelies de Jong Mol – Enschede


“Afgelopen weekeind was ik één van de gelukkigen die deel mocht nemen aan de weekend workshop bruidsfotografie van Peter. Twee bomvolle maar enorm leerzame en inspirerende dagen. Peter is een enthousiaste verteller en vooral ook heel erg open in het delen van al zijn kennis. Maar ook beide dagen was er uitgebreid de mogelijkheid om te oefenen in de praktijk. En hierin werd je ook uitgedaagd om onder ‘lichte’ druk te werken, zoals de werkelijkheid in sommige gevallen ook zal zijn. Twee prachtige koppels mochten we fotograferen in deze 2 dagen en alles was werkelijk tot in de puntjes verzorgd. In alles straalt Peter professionaliteit uit en voert dat in alles door. Persoonlijk heb ik deze 2 dagen als enorm leerzaam ervaren. Dus als je overweegt om je verder te willen ontwikkelen of te willen starten met bruidsfotografie, dan is deze workshop een echte aanrader!

Linda Bakker Wouda – Groningen


“Peter is echt een aanrader zowel voor zijn fotografie als zijn workshops! Ik heb echt veel geleerd van Peter. Peter is erg behulpzaam en is er echt voor iedereen en alle niveaus. Hij neemt voor iedereen de tijd en kan dit ook goed verdelen. Hij gaat niet voor eigenbelang. Peter brengt je echt naar een hoger niveau en inspireert enorm.”

Mariska Honing – Lelystad


“Geweldige workshop! Alles tot in de puntjes geregeld! Een goed afwisselend programma! Peter is echt een man die weet waar hij het over heeft, en met heel veel passie voor zijn vak! Echt top! Een aanrader!”

Sanne Hendriks – Wellerlooi


“Op 7 en 8 oktober heb ik de weekend workshop bruidsfotografie gevolgd bij Peter. Ik heb ontzettend veel geleerd. Hij gaf op alle vragen antwoord en nam tijd voor iedereen. We hadden 2 super locaties, inclusief eten en drinken. Modellen, boeketten, ringen, kapster, make-up, het was allemaal aanwezig, goed geregeld ook! Daarnaast was de sfeer ook erg gezellig en ontspannen! Bedankt voor deze dagen en veel succes in de toekomst.”

Sandra Visscher – Groningen


“Prima tot in de puntjes verzorgde workshop! Mijn complimenten. Veel geleerd, Peter is heel open in het overdragen van zijn kennis. Bedankt Peter!”

Natascha Baggen – Doetinchem


“Ik volgde in maart de weekend workshop bruidsfotografie bij Peter. Eind vorig jaar besloot ik om de huwelijksfotografie weer op te pakken, maar dan wel gelijk goed door mijn kennis te vergroten via een workshop. Bij toeval zag ik die van Peter voorbij komen en was mijn aanmelding snel gedaan – te meer omdat het in Deventer was, wat voor mij vanuit Zwolle praktisch om de hoek is. Het was twee dagen genieten! De eerste dag op een prachtige locatie langs de IJssel waar de theorie werd behandeld met in de middag een oefenkoppel. De tweede dag vol praktijk, met een leuk bruidspaar om te fotograferen. Geen vraag was Peter te gek; iedereen kreeg eerlijke antwoorden. Het was echt een kijkje in zijn keuken. Het leuke aan de groep was de mix in niveau: de ene starter, de ander al wat meer ervaren. Juist die veelzijdigheid maakte het extra fijn. Ik kwam vol enthousiasme thuis en merk nu ik een paar maanden verder ben dat ik ook echt veel beter mijn huwelijksreportages fotografeer en aflever. Met fijne reacties van de bruidsparen als gevolg. Ontzettend bedankt Peter!”

Erica Turmel Donker – Zwolle


“Afgelopen 2 dagen de workshop van Peter gevolgd en wat was het gaaf!! Zoveel geleerd, zoveel gedaan. Thuis gekomen met zoveel inspiratie, ideeën, verbeterpunten en natuurlijk heel veel foto’s! Een absolute aanrader! Peter is een ontzettend leuke vent, hij geeft alles tijdens deze 2 dagen! Je mag hem echt alles vragen, hij is open en eerlijk! Heel erg bedankt Peter!”

Linda Raemakers – Wijchen


“Hoe breng ik mijn fotografie tot een hoger niveau, hoe krijg ik zelfvertrouwen en waar ligt mijn focus? Dit waren vragen die ik al langer aan mijzelf stelde. Zoeken, zoeken en ik kwam bij Peter uit. Ik heb ontzettend veel over bruidsfotografie geleerd, maar ook over fotografie in het algemeen. Ik heb nog nooit in een workshop zoveel geleerd en zoveel nieuwe leuke mensen leren kennen. Je leert de zakelijke kant van je fotografie, je leert technieken, je leert de omgang met je bruidspaar/klanten en je leert vooral om naar jezelf kijken en jezelf vragen te stellen hoe je verder wil. Dat was voor mij het meest waardevol. Bedankt Peter!”

Nanda van der Veen – Groningen


“Volledig open-minded heb ik mij ingeschreven voor de workshop bruidsfotografie van Peter. Ik was erg zoekende naar meer creativiteit en een eigen stijl. Een beetje vastlopend in mijn bedrijf… Geen idee of deze workshop mij dit kon gaan brengen… Afgelopen vrijdag en zaterdag was het zover. De eerste dag was voor mij al meer dan nuttig. Ik heb nu bijna een jaar geleden mijn eigen fotostudio geopend, maar loop soms vast in het ondernemen. Peter neemt je mee in zijn verhaal en zijn bedrijf, maar wel op een manier zodat je je eigen ideeën en inspiratie creëert. Ik heb zoveel nieuwe ideeën opgedaan over wat ik allemaal toe kan passen in mijn bedrijf. Dit was zeer welkom! De 2e dag hebben we lekker gefotografeerd. De voldoening die je haalt uit je eigen foto’s is misschien wel het meest belangrijke, echter had ik dit de laatste tijd niet meer zo. Een erg leuke groep en een leuk bruidspaar… Nu ik zo aan het fotograferen was, voelde ik dat volledige enthousiasme weer. Het gevoel van liefde voor fotografie. Al het geleerde ga ik nu proberen in de praktijk te brengen. De workshop was niet alleen op persoonlijk en zakelijk vlak interessant. Peter doet het ook met passie. Het complete verhaal zit goed en duidelijk in elkaar. De locaties waren geweldig en goed verzorgde lunches zijn ook niet geheel onbelangrijk. Deze workshop had ik echt nodig. Ik zou hem dan ook zeker aanraden aan collega’s die even een duwtje in de rug nodig hebben, die hun fotografie naar een hoger niveau willen tillen en unieker willen worden in hun werk. Bedankt Peter!”

Vicky de Gruijter – Bergschenhoek


Een absolute aanrader voor iedereen die zich met bruidsfotografie bezig houdt! Peter is een enorm enthousiaste en gedreven fotograaf, die heel graag zijn passie deelt zowel zakelijk als praktisch. En dit alles op een hele prettige manier! Ik heb van begin tot eind genoten, en heel veel geleerd! Het is een super verzorgde workshop, met alles erop en eraan. Mooie en toepasselijke locaties, waar we heerlijk hebben gegeten, en mochten werken met mensen die model stonden voor een loveshoot, en de hele zaterdag zelfs een bruidspaar! Ik vond het echt een “kadootje”in alle opzichten!

Alie Zieverink – Geesteren


Mijn zoektocht naar aansturen van koppels en bruidsparen bracht me bij Peter Lammers zijn Moment Design workshop. Dit beviel zo goed dat ik aansluitend de workshop bruidsfotografie ben gaan volgen. Zijn manier van les geven is prettig en beheerst, rustig en vol enthousiasme. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussies. De locatie heeft ook zeker een rol gespeeld om deze workshop te volgen; het verblijft in de prachtige omgeving van Landgoed Altembrouck waar veel prachtige en gevarieerde locaties zijn voor het praktijk gedeelte. Deze praktijk bestond uit loveshoots en het fotograferen van een bruidspaar, compleet met visagie (voorbereiding) in een bruidssuite. Deze workshop is een mooie stap naar het opstarten als parttime/fulltime bruidsfotograaf. Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt heb om aan dit weekend deel te nemen.

Nando Harmsen – Helmond


“Ik heb lang getwijfeld of ik deze workshop zou doen. Ik heb een goedlopend bedrijf en fotografeer al een lange tijd. Ik zou graag wat meer bruiloften fotograferen dan ik nu doe en wilde daarbij ook leren hoe ik betere (creatievere) foto’s kan maken van de dag zelf. De vraag was of Peter nog nieuwe inzichten kon brengen en dat heeft hij zeker gedaan. Hij vertelt vol passie over zijn vak en heeft me op meerdere punten aan het denken gezet en me zeker inspiratie gegeven over hoe ik nu verder moet. Ik was ook enorm onder de indruk van alle moeite die Peter heeft genomen rondom de details van de workshop. De beide locaties waren prachtig, de lunch heerlij en volop drankjes. Hij heeft nergens op bezuinigd. De workshop lijkt misschien veel geld, maar voor twee dagen inclusief dit alles is dat het absoluut niet. Het is iedere euro waard!”

Karin – Waalre


“Precies een week geleden waren we op de helft van de weekend workshop bruidsfotografie van Peter. Het waren twee intensieve dagen met super veel informatie, gezelligheid en inspiratie. Alles wat er bij bruidsfotografie hoort komt in deze twee dagen aan bod. De avond voor de eerste dag hadden we al een meeting, zodat we elkaar alvast konden leren kennen. Peter gaf met plezier zijn kennis, motivatie en zijn kijk op de bruidsfotografie over. Alles was in de puntjes verzorgd: de locatie, de lunches en natuurlijk de echtparen voor de loveshoot en de bruidsshoot.

‘Dit weekend gaat niet om het maken van de beste foto’s, maar om het maken van fouten.’ Aldus Peter. Dit heeft mij aan het denken gezet en ik ben daardoor ook veel uit mijn comfort zone gegaan, wat spannend was, maar ook heel leerzaam. Ik gaf aan dat ik zelf nog aan het onderzoeken ben, welke kant van fotografie mij het beste ligt, maar doordat deze workshop zo ruim is, kun je het op alles toepassen.

De weekend workshop bruidsfotografie is een aanrader voor iedereen in de fotografiewereld. Ik vond het de investering dubbel en dwars waard! Ik kan nu nog steeds nagenieten van de twee fijne dagen, het heeft veel impact op mij gehad.

Peter, je bent een mooi mens met een warm hart en ik heb met veel bewondering naar je verhalen geluisterd!”

Chelsey Goldewijk


“Wat een ervaring!! Afgelopen weekend heb ik een workshop bruidsfotografie van Peter Lammers gevolgd. Deze workshop was van de eerste tot de laatste minuut, inspirerend, motiverend, stimulerend en vooral erg leerzaam en ontzettend gezellig. Peter benaderd je erg persoonlijk ongeacht het niveau dat je beheerst. Goede communicatie, schitterende locaties, uitstekende verzorging, alles is tot in de puntjes toe perfect verzorgd! De dagen zijn erg intensief maar een hotelovernachting in de schitterende omgeving bracht hier een goede balans in en maakt het compleet. Kortom een geweldige ervaring en een echte aanrader! Peter bedankt.”

Marianne van den Elshout


“Was echt een super ervaring ! Heb heel veel bijgeleerd! Peter geeft op een rustige manier heel veel info en geen enkele vraag is hem teveel! Echte aanrader.”

Sabine de Rijbel


“Peter deelt zijn royale kennis met een enorme passie en bevlogenheid en geeft daarbij alle deelnemers voldoende ruimte om eigen wensen en vragen kenbaar te maken en te behandelen.
Daarbij beperkt hij zich niet tot fotografie alleen, maar ook zijn ontwikkeling als zelfstandig ondernemer. Iets dat voor velen als een eye-opener werd ervaren. Daarnaast geeft hij praktische uitleg van hoe hij een shoot organiseert en regisseert zonder dat de foto’s eruitzien alsof het in scène gezet is. Voor mij was het fijn om binnen mijn eigen ontwikkeling als fotograaf ruimte te hebben om mijn creativiteit verder te ontwikkelen waarop het echtpaar reageerde met “dat is weer eens wat anders dan anders” en “wat leuk om ook eens een andere invalshoek te beleven”. Pittig weekend gehad, maar de inspanning meer dan waard.”

Hans Hoop


“Ik heb afgelopen weekend de workshop van Peter gevolgd. Wat een fantastische ervaring was dit! Peter ging voldoende in op de zakelijke kant, workflow, maar ook het techniek gedeelte. We hebben in het weekend een loveshoot gedaan en afgelopen zondag een shoot met een bruidspaar, waarbij het boeket, ringen en taart, etc. niet ontbraken. Ik heb in het weekend veel inspiratie gekregen en een zeer mooie eyeopener hoe ik mijn onderneming verder kan doorzetten. Peter is een rustig, open en een zeer vriendelijk en fijn persoon. Peter heel erg bedankt voor alles wat je me geleerd heb het afgelopen weekend en je ziet me zeker terug komen voor een ander workshop!”

Cilia Hoekman


“Afgelopen weekend heb ik de workshop bruidsfotografie gevolgd bij lokatie Rhederoord. Wat een inspirerend en leerzaam weekend is dit geweest! In 2,5 dag tijd heb ik nieuwe inspiratie gekregen en een hoop geleerd. Peter is een fijn open en eerlijk persoon, legt alles rustig uit, neemt er de tijd voor en heeft voor iedereen even veel geduld. Alles was van begin tot eind goed geregeld. Ook een goede combinatie van de lessen: hoe je je bedrijf zakelijk aanpakt tot in de praktijk aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard!”

Mandy Glasbergen


“Als je op zoek bent naar een workshop waar je niets nieuws hoort, niet uitgedaagd wordt en waarbij je niet je eigen limiet opzoekt dan is deze workshop ongeschikt voor jou! Vanaf moment één verteld Peter met passie over fotografie, maar geeft ook ruimte voor de zakelijke kant. een workshop voor de fotograaf die serieus aan de slag wil met bruidsfotografie! Deze workshop is zijn investering dan ook meer dan waard!”

Stefan Heidekamp


“Wauw Peter! Dankjewel voor de ontzettende leerzame weekend workshop. Je hebt me zo veel zelfvertrouwen, inzichten en ideeën geven! Voor iedereen die twijfelt om de weekend workshop te gaan volgen, of je nu nog géén bruiloften hebt gedaan of al even bezig bent, twijfel of wacht niet. Je krijgt van deze workshop écht geen spijt!”

Sabrine Reitsema