Locatie uitgelicht: Havezate Den Alerdinck

Wij komen op heel veel mooie locaties en ik laat je graag zien hoe jouw bruiloft er uit kan zien. In deze blog laat ik je kennismaken met Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem (dat ligt grofweg tussen Raalte en Zwolle). Sinds mijn eerste bruiloft hier op 12-12-2012 ben ik hier elk jaar wel een paar keer te gast om een bruiloft te fotograferen. Ik vind dit één van de mooiste locaties in Oost Nederland.

Het bijzondere van deze locatie is dat je hier alles rondom je huwelijksdag kan organiseren. De voorbereidingen, de huwelijkssluiting, een kerkelijke inzegening, een groot diner, receptie of een mooi feest. Het kan hier allemaal! Uiteraard kunnen jij en je gasten aan het einde van de dag op het landgoed blijven overnachten.

Relaxt de dag starten? Boek een kamer in het Koningshuis en start daar met de voorbereidingen. De ‘first look’ met je partner kun je dan op het bordes doen, bij de zonnewijzer of in de mooie hal. En aan het einde van de dag duik je hier je bed weer in :-) Prima geregeld zou ik zeggen.

Voor de huwelijksvoltrekking kun je zowel binnen als buiten terecht. Populair is trouwen op het eiland. Zeker als je gebruik maakt van het bootje om van het Koningshuis naar het eiland te varen. Persoonlijk vind ik het trouwen bij de zonnewijzer op het grasveld ook erg mooi. Droom even mee: honderd witte stoeltjes in het gras, mooie live muziek, een loper waarop je een grootse entree maakt en dat alles op een zonnige dag.

Op het voorplein is ruimte genoeg voor een grote receptie en het aansnijden van de bruidstaart. Bij een wat mindere weersverwachting verplaats je alles naar het Koetshuis of het Koningshuis.

De prachtige boomgaard kan je decor zijn voor lange tafels die mooi zijn opgedekt. Het lijkt net op een bruiloft in Italie, alleen dan dichter bij huis. Nou, je snapt het. Wij zijn fan van deze locatie. Ga je hier trouwen? Wij verzorgen graag de foto- en videografie voor je!

Havezate Den Alerdinck
Den Alerdinckweg 1
8055 PE Laag Zuthem
https://alerdinck.nl/
info@alerdinck.nl

Peter Lammers is fulltime en professioneel bruidsfotograaf, elk jaar legt hij tientallen bruiloften vast in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij workshops en trainingen in (bruids)fotografie en organiseert hij evenementen voor zelfstandigen in de trouwbranche. Peter woont met zijn vrouw Corine en hun drie kinderen (Maite, Julie en Vieve) in de prachtige stad Deventer.

 


Terug naar overzicht

Geplaatst op 17 september 2020